U kunt via ZorgDomein naar ons verwijzen.
Generalistische basis ggz (GBGGZ)
Wanneer uw patiënt milde klachten heeft die niet terugkerend zijn, lijkt een behandeling binnen de basiszorg geïndiceerd. Binnen deze behandeling is het doel symptoomreductie op korte termijn.
In de aanpak van onze praktijk wordt er niet slechts gekeken naar één specifieke klacht, maar altijd in samenhang met andere symptomen. Hierdoor blijft de focus van de therapie breed. Dit heeft als voordeel dat uw patiënt niet een geheel nieuw traject hoeft te doorlopen wanneer er ook sprake blijkt van andere klachten. Wanneer tijdens het therapieproces een andere klacht dan de aanmeldingsklacht de overhand neemt, kan de therapeut binnen dezelfde therapie zich hier dus op aanpassen. Wanneer uiteindelijk blijkt dat de klachten dusdanig complex zijn dat een symptoomreductie niet haalbaar is in de GBGGZ, kan geadviseerd worden om over te stappen naar de SGGZ. Hiervoor hoeft uw patiënt niet naar een andere praktijk, maar kan hij of zij met dezelfde therapeut overstappen naar een inzichtgevende psychotherapie middels een interne doorverwijzing.
Specialistische ggz (SGGZ)
Wanneer uw patiënt last heeft van ernstige klachten die terugkerend en complex van aard zijn, lijkt een behandeling binnen de specialistische zorg geïndiceerd.
Een specialistische behandeling op de praktijk heeft als focus de onderliggende patronen, met als uiteindelijk doel deze (pathologische) patronen van de patiënt te doorbreken, waardoor de kans op klachten afneemt. Deze patronen komen veelal tot uiting in relatie tot anderen, en worden gevoed vanuit primaire heftige gevoelens die ontstaan zijn in de kinderjaren, zoals verlatingsangst, afwijzing en boosheid.
Vanuit een veilige therapeutische relatie zullen deze heftige gevoelens worden onderzocht en vanuit het levensverhaal van de patiënt betekenis krijgen. Op deze wijze worden de patronen inzichtelijk en begrijpelijk voor uw patiënt. Doordat veel patronen tot uiting komen in relatie tot anderen, zullen deze ook worden doorgewerkt in de relatie met de therapeut. Zo wordt er niet slechts over heftige gevoelens gepraat buiten de sessie, maar ook in de therapeutische relatie gebracht wat veel actueler en daarmee krachtiger is. Door deze heftige gevoelens te leren herkennen, benoemen, begrijpen en te doorleven neemt de hevigheid hiervan af, waardoor deze meer geïntegreerd raken in de persoonlijkheid. Zo zullen de pathologische patronen afnemen en vervangen worden door meer duurzame patronen.